Overslaan en naar de inhoud gaan
Realisatie
Afgerond

30 appartementen aan de Melkweg in Bilthoven

Wil je niks missen van dit project?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voortgang bouwwerkzaamheden

Bouwvak
In de eerste week van de bouwvak (week 30) zal de bouwkraan worden opgebouwd!  Er is hier bewust gekozen voor een elektrische kraan. Het grote voordeel is dat deze aanzienlijk minder geluidsoverlast geeft, maar ook geeft een elektrische kraan geen uitlaatgassen. Tevens verlaagt deze elektrische kraan de CO2 uitstoot aanzienlijk! Voor iedereen een win-win situatie! In de andere weken van de bouwvak (week 31 t/m 33) zal er niet gewerkt worden.

Planning
Gelijk na de bouwvak (week 34) zal er gestart worden met het plaatsen van de prefab betonwanden. We zullen dan in één tempo doorwerken naar de bovenste verdieping. Alle wanden en vloeren zullen dan in zijn geheel met vrachtwagens aangevoerd worden. Alles bij elkaar zullen er +/- 350 prefab beton elementen worden aangevoerd met vrachtwagens. Deze vrachtwagens zullen just-in-time op de bouwplaats verschijnen, zodat er geen wachtrijen van vrachtverkeer ontstaan op straat. Deze fase zal ongeveer tot eind oktober duren. Het voordeel van prefab bouwen is dat de bouwtijd aanzienlijk korter is, wat weer overlast voor u als omwonende scheelt.

Tegelijkertijd zal met het groeien van het gebouw, de steiger rondom het gebouw meegroeien in de hoogte, zodat de metselaar medio september kan starten met de gevel van het gebouw. Later in het bouwproces zal deze steiger weer laag voor laag zakken.

Start bouwwerkzaamheden

Half juni zal er een start gemaakt worden met de vloer van de begane grond. De verwachting is dat dit met alle werkzaamheden daaromheen tot de bouwvak zal duren. Tijdens de bouwvak kan de vloer dan voldoende drogen. Direct na de bouwvak zullen we het casco (dragende wanden en vloeren) gaan plaatsen. Dit casco is uitgevoerd in prefab beton. Deze kant en klare betonwanden en vloeren zullen met vrachtwagens op de bouwlocatie geleverd worden. De bouwkraan welke de komende maanden op locatie aanwezig zal zijn, zal deze wanden en vloeren op de juiste positie plaatsen. Het casco zal in één aansluitend proces tot aan het hoogste punt worden gezet. De verwachting is dat we ongeveer eind oktober '23, het hoogste punt bereikt zullen hebben. In deze fase zal er relatief veel vrachtverkeer af en aanrijden, hierbij zullen wij onze maatregelen nemen om de verkeersveiligheid te waarborgen. 

Tegelijkertijd zal met het groeien van het gebouw, de steiger rondom het gebouw meegroeien in de hoogte, zodat de metselaar medio september kan starten met de gevel van het gebouw. Later in het bouwproces zal deze steiger weer laag voor laag zakken.

Fietspad/voetpad Melkweg
Het voetpad en fietspad aan de Melkweg zullen voor korte periodes kunnen worden afgesloten t.h.v. de bouwlocatie. Wij begrijpen dat dit niet fijn is maar dit doen we om de veiligheid van voetgangers en fietsers te kunnen garanderen. We zullen er alles aan doen om de afsluitingen zo kort mogelijk te laten duren.

Werktijden & overlast
Het is voor u als omwonenden misschien wel een geruststelling dat we niet zullen gaan heien. Op deze locatie is dat niet benodigd. Voor u als omwonenden scheelt dit heel veel overlast. De reguliere werktijden zijn van maandag t/m vrijdag van 7.00 - 16.00 uur. Incidenteel kan hiervan afgeweken worden. Het is echter wel mogelijk dat er buiten de genoemde tijden bouwpersoneel en/of leveranciers aanwezig zijn. In de bouwvak van week 30 t/m 32 zal er niet gewerkt worden.

Helaas gaat bouwen niet altijd zonder overlast. Wij doen er alles aan om als een goede buur de overlast tot een minimum te beperken, mocht u onverhoopt toch overlast ervaren, meld dit dan aan ons door:
- u te melden bij de uitvoerder op locatie in de gele bouwkeet
- telefonisch contact op te nemen via: 0318 - 54 00 80
- per e-mail contact te zoeken via: omwonenden@kudo.nl

Mogen wij u andersom vragen om een oogje in het zeil te houden als wij er niet zijn?

Kennismaking en aanvang werkzaamheden

Wij zijn KUDO en uw buurman van het genoemde perceel! Wij zijn voornemens op dit perceel woningbouw te gaan realiseren. Om hier woningbouw te kunnen realiseren is het van belang dat het bestaande pand gesloopt zal worden.

Aanstaande week zullen we dan ook starten met de voorbereidingen hiervoor. Aansluitend zal het gebouw gesaneerd en ontmantelt worden. U zult begrijpen dat deze werkzaamheden, helaas voor overlast kunnen zorgen. Omdat wij óók tijdens deze fase een goede buur willen zijn, nemen wij maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mocht u onverhoopt toch overlast ervaren, wilt u dan contact met ons opnemen? 

Hoe de woningbouw op het perceel eruit zal gaan komen te zien is op dit moment nog niet bekend. Hierover zullen wij u op een later moment informeren.

Wil je niks missen van dit project?

Schrijf je in en je ontvangt alleen een update als er nieuws is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voor vragen en opmerkingen

Bel (0318) 540 080