Feest in Veenendaal-west

Home / Nieuws / Feest in Veenendaal-west

Nieuws

Feest in Veenendaal-west

03-10-2019-Woensdagmiddag was een heugelijke dag voor Veenendaal-west. Aan de Boerenzwaluw werd de eerste steen gelegd voor de bouw van het integraal kindcentrum (IKC). Beter gezegd: onderwijswethouder Marco Verloop begroef in bijzijn van de toekomstige gebruikers een tijdscapsule in.

In de tijdscapsule zitten tekeningen met toekomstvisies over de school en andere onderwerpen van nu. Daarvoor zorgden leerlingen van de basisscholen Achtbaan, Vuurvlinder west en kinderopvang Kind en Co. Het IKC in Veenendaal-west is de eerste van de in totaal 22 IKCĀ“s, die overal in Veenendaal komen.
Bovendien werd de naam van de nieuwe school onthuld: Kindcentrum De Zwaluw.

Volgend jaar weer

Peter van Breemen, clusterdirecteur van vier basisscholen, was gastheer deze middag. Hij sprak zijn dank uit dat de realisatie van het IKC nu echt kan gaan beginnen. Wethouder Marco Verloop sloot zich in zijn toespraak hier bij aan en sprak de hoop uit dat hij hier volgend jaar september 2020 weer mag staan om het integraal kindcentrum te openen. Vervolgens daalde de wethouder samen met een grote groep kinderen in de bouwput af en werden er op het laatste moment nog een aantal tekeningen van de kinderen in de tijdcapsule gedaan.

Tijdscapsule

De wethouder stak de eerste spade in de grond en werd vervolgens door de kinderen bijgestaan met graven. De tijdscapsule werd nog even in de lucht gehouden en ging toen onder luid applaus de grond in. De naam van het complex werd hierna onthuld. Dit gebeurde door een doek weg te trekken van een groot bord met hierop de naam en afbeelding van de school. Voor wie dat wilde was er daarna wat te eten en te drinken in de grote partytent aan de rand van de bouwput. Twee jaar geleden werden de eerste stappen gezet naar de realisatie van een IKC. De gesprekken op het gemeentehuis waren net afgerond en door het college vastgesteld. Dat onder verantwoording van wethouder Kundic. Met de nieuwe IKC’s wordt ook de leegstand binnen de scholen teruggedrongen.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter