Uitbreiding Herman Broerenschool

Home / / Uitbreiding Herman Broerenschool

Projecten

HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5082
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5106
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5114
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5117
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5123
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5135
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5161
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5138
HERMAN_BROEREN_SCHOOL_MG_5163

De Herman Broerenschool is één van de scholen van de Herman Broerenstichting en is onderdeel van hét expertisecentrum voor Speciaal- en Voortgezet Speciaal Onderwijs aan ZML (Zeer Moeilijk Lerende) en EMB (Ernstig Meervoudig Beperkte) leerlingen.

Voor de Herman Broerenstichting hebben wij een bestaande school (voortgezet speciaal onderwijs) verbouwd en uitgebreid. Achter de school was al tijden een semi-permanente huisvesting gesitueerd en deze is met de uitbreiding vervangen door een permanente nieuwbouw van 3 lokalen, toiletgroep en algemene ruimten. De algemene functies van de school, die voorheen ook in de semi-permanente huisvesting hun onderkomen hadden, zijn gehuisvest op de nieuwe verdieping. De nieuwe verdieping is gebouwd op de bestaande school, nabij de hoofdentree.

Het ontwerp van de nieuwe school is verzorgd door bureau voor architectuur Van der Woude VOF.

De bestaande school is inpandig compleet gerenoveerd en elk onderdeel is onderhanden genomen. Het is deels opnieuw ingedeeld en alle afbouwmaterialen zijn vervangen, van de vloeren, plafonds en wanden. Om het gebouw energiezuiniger te maken, is de bestaande dakbedekking voorzien van extra isolatielaag en toplaag, de gevelkozijnen zijn ontdaan van de enkelglas aluminium schuiframen en vervangen door hoogwaardige aluminium schuifpuien. In verband met gewichtsbesparing is de nieuwe verdieping opgebouwd uit een staalconstructie, zijn de gevels vervaardigd uit HSB-wanden en aan de buitenzijde afgewerkt met een gevelisolatiesysteem. De centrale hal is vergroot en voorzien van een nieuw trappenhuis t.b.v. de verdieping.

De gehele installatie van deze school was verouderd en voldeed niet meer aan de huidige eisen. 80% van de bestaande installatie is daarom aangepast en/of vervangen. Daar waar installaties vervangen of aangepast zijn, zijn deze ontworpen en gerealiseerd conform de huidige eisen. Voor voldoende licht is de complete verlichtingsinstallatie aangepast en zijn nieuwe armaturen geïnstalleerd.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten