De Bernhardflat

Home / / De Bernhardflat

Projecten

01
03
05
PrinsBernhardflat_Veenendaal03

De bestaande Prins Bernhardflat is aan de buitenzijde volledig gerenoveerd (inclusief de centrale hal). De seniore bewoners met een gemiddelde leeftijd van ca. 68 jaar. Tijdens deze werkzaamheden hebben de bewoners hun woning niet hoeven te verlaten. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in bewoonde staat. Het complex bestaat uit 34 wooneenheden en diverse algemene voorzieningen.

Het betreft een complete exterieurrenovatie van een seniorenflat De Bernhardflat aan de Prins Bernhardlaan te Veenendaal. De bedoeling is met deze renovatie om het energielabel te verhogen. Van gemiddeld D/E naar B, dit label betekent voor de bewoners aanzienlijk lagere stookkosten.

Wat hebben we daarvoor gedaan: Alle bestaande aluminium kozijnen vervangen door nieuwe Accoya kozijnen met daarboven geïntegreerde zonwering. Het bestaande gevelmetselwerk is voorzien van gevelstuc systeem en coating en het dak is voorzien van een nieuwe geïsoleerde dakbedekking. Door het gebruik van twee frisse kleuren wit en blauw, in combinatie met de antraciet houten gevelkozijnen, heeft het bestaande gebouw een moderne uitstraling gekregen.

Aangezien het gebouw hierdoor een geheel nieuwe uitstraling krijgt, zijn ook de bestaande balkons opgeknapt en nieuwe balkonhekken geplaatst. De zichtbare betonconstructies zijn geschilderd in frisse kleuren. Het gebouw is letterlijk in een nieuw jasje gestoken!

De bestaande galerij kozijnen aan de achterzijde van het gebouw zijn ontdaan van asbest. De puien zijn vervolgens aangepast en voorzien van nieuwe dubbele beglazing. Door het aanbrengen van een nieuwe vloerafwerking is het nu een semi-buitenruimte geworden en beter toegankelijk voor de bewoners.

De bestaande balkons zijn voorzien van een verhoogde vloer, waardoor het vloerniveau gelijk is.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten