Nieuwbouw VSO school De Aventurijn

Home / / Nieuwbouw VSO school De Aventurijn

Projecten

slideshowALMERE_MG_4776
slideshowALMERE_MG_4788
slideshowALMERE_MG_4791
slideshowALMERE_MG_4795
slideshowALMERE_MG_4799
slideshowALMERE_MG_4803
slideshowALMERE_MG_4805
slideshowALMERE_MG_4824
slideshowALMERE_MG_4839
slideshowALMERE_MG_4845

In Almere, stadsdeel tussen de Vaarten Noord, realiseerden wij de nieuwbouw van VSO school De Aventurijn. Dit is een school voor speciaal onderwijs, waardoor het gebouw voorzien moest worden van brede gangen, een grote lift en ruime doorgangen. De rolstoelgebruiker kan daardoor alle locaties goed bereiken.

De constructie van het gebouw is opgetrokken door een balken fundering op funderingspalen. De bovenbouw wordt gevormd door dragende binnen spouwbladen, uitgevoerd in porotherm blokken, prefab betonschijven en een staalskelet in het gebouw. De vloervelden zijn uitgevoerd in een combinatie van kanaalplaten en breedplaatvloeren. Aan de achterzijde is de gymzaal opgebouwd uit een staalconstructie en stalen dakplaten.

Binnenin zijn eigenlijk twee gebouwen. De VSO school en de sportaccommodatie. Beide gebouwen hebben hun eigen ingang en NUTS-voorzieningen. De sportaccommodatie is een multifunctionele accommodatie en wordt naast de school door meerdere partijen gebruikt. Tussen de gebouwen is aan de binnenzijde een wand opgetrokken. Aan de buitenzijde zorgt het gevelmetselwerk ervoor dat het eruitziet als één gebouw. Vermeldenswaardig detail is het, in terugliggende lagen het metselwerk, uitgevoerd in een andere kleur, wat de gevel een robuuste uitstraling geeft.

In het gebouw is een professionele keukeninrichting aangebracht. Op de verdieping is een woonsimulatielokaal gerealiseerd met een trespa gevel. Voor de indeling van het gebouw maakten we gebruikt van metal-stud wanden.  Deze  wanden zijn voorzien van hetzelfde metselwerk als aan de buitenzijde. Binnen- en buitenzijde van het gebouw vormen hierdoor een mooi geheel. Door toepassing van verschillende lichte en frisse kleuren is het gebouw een zeer prettige en vriendelijke leef- en werkomgeving.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten