Nieuwbouw Scholencluster Harmelen

Home / / Nieuwbouw Scholencluster Harmelen

Projecten

2.HARMELEN_MG_7082
1.HARMELEN_MG_7074
3.HARMELEN_MG_5508
4.HARMELEN_MG_5517
5.HARMELEN_MG_5526
6.HARMELEN_MG_5539
7.HARMELEN_MG_5543
HARMELEN_MG_5503
HARMELEN_MG_5549

Voor de gemeente Woerden hebben we een nieuw scholencluster in Harmelen gerealiseerd. Dit nieuwe gebouw huisvest drie bestaande basisscholen onder één dak. Basisschool ‘De Fontein’, ‘De Horizon’ en ‘De Notenbalk’. Na de ingebruikname van het nieuwe scholencluster zullen de bestaande schoolgebouwen een herbestemming krijgen. Naast de basisscholen heeft ook kinderopvangorganisatie KMN Kind & Co haar onderdak in het nieuwe gebouw. Zij hebben elk hun eigen ruimte, terwijl het middengebied gemeenschappelijk gebruikt kan worden. Met behoud van ieders identiteit wordt op deze manier het gebouw optimaal gebruikt.

De gevels zijn grotendeels uitgevoerd met metselwerk met daarin aluminium gevelkozijnen. Het metselwerk wordt geaccentueerd door de toepassing van ronde gebouwhoeken. De gevelvlakken tussen de aluminium puien zijn grotendeels opgevuld met gekleurde panelen, hierdoor ontstaat het fraaie, frisse kleurbeeld met horizontale belijning.

Het gebouw kenmerkt zich door het compacte vloeroppervlak verdeeld over slechts gedeeltelijk twee bouwlagen. De drie scholen hebben alle hun eigen entree en kunnen ook onafhankelijk van elkaar gebruikmaken van het gebouw. Elke school heeft een deel van het gebouw op de begane grond en op de eerste verdieping en hebben hierdoor een eigen trappenhuis. De collectieve ingang van het gebouw bevindt zich in een afgesloten patio. De twee speellokalen kunnen door het openen van meerdere panelenwanden worden omgetoverd tot één grote multifunctionele ruimte.

Het gebouw is hoogwaardig afgewerkt middels het aanbrengen van wandafwerkingen (spuitwerk, sauswerk en wandscan), vloerafwerkingen (vloerbedekking, tegelwerk en sportvloeren) en plafondafwerkingen (systeemplafonds, sauswerk en spuitwerk).

Het gebouw is uitgerust met een hoogwaardig stukje installatietechniek. In het kader van CO2 reductie, wordt in deze school geen gasaansluiting gerealiseerd en wordt uitsluitend elektrisch gestookt of gekoeld. Op het hoge dak zijn zonnepanelen aangebracht voor de opwekking van een deel van de eigen energiebehoefte.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten