Nieuwbouw Notre Dame des Anges

Home / / Nieuwbouw Notre Dame des Anges

Projecten

slideshowNOTREDAME_MG_2515
slideshowNOTREDAME_MG_2525
slideshowNOTREDAME_MG_2533
slideshowNOTREDAMES_MG_0307
slideshowNOTREDAMES_MG_0319
slideshowNOTREDAMES_MG_0345
lagerslideNOTREDAMES_MG_0367
slideshowNOTREDAMES_MG_0383
lagerslideNOTREDAMES_MG_0380

De Havo ‘Notre Dame des Anges’ is een Rooms Katholieke middelbare school te Ubbergen. De school is gerealiseerd op slechts 2 meter afstand van de bestaande school, die tijdens de bouw in gebruik is gebleven.

De school is gerealiseerd in het bestaande natuurgebied aan de voet van de “Kwakkenberg”. Eén voorwaarde voor de realisatie van deze school midden in het natuurgebied was om eenheid te vormen met omgeving en natuur.

Zo zijn gevels uitgevoerd met gebeitst hout, de blinde gevel langs de N325 is uitgevoerd in grof/wild metselwerk met ‘afgekeurde’ stenen. Zowel de begane grond, de eerste verdieping, als het dak worden geaccentueerd door brede luifels die tevens als zonwering dienen. Het dak is uitgevoerd als sedum dak en de initialen van de school “ND” zijn in de gekleurde beplanting zichtbaar. De aangelegde terreininrichting is eveneens één met de omgeving. Zo zijn er geen afvoerputten aangebracht, maar wordt hemelwater via infiltratie teruggegeven aan de ondergrond. Het gebouw kenmerkt zich door het grote vloeroppervlak verdeeld over slechts twee bouwlagen. Beide gebouwhelften worden van elkaar gescheiden door middel van een transparante ontvangsthal, waarvan de achter- en voorgevel terugliggend zijn aangebracht. De “zaagtand”-vormige voorgevel versterkt de opdeling tussen beide gebouwhelften.

In het gebouw is een sportzaal geïntegreerd, inclusief een toestellenberging. Op de verdieping is een mediatheek ontworpen, inclusief bijbehorende interieurwerkzaamheden.

De aula is ongeveer een meter beneden vloerpeil gerealiseerd. Hierdoor hebben de aula en de voorgelegen vlonder direct contact met de vijverpartij. Inpandig zorgt het hoogteverschil voor een podium en tribunetrap. De vlonder is uitgevoerd als constructief onderdeel en is volledig in het water gesitueerd.

De school is uitgerust met een hoogwaardig installatieconcept. Zo is LED-verlichting toegepast en is er een WKO-installatie met bronnen, in combinatie met een warmtewiel, aanwezig. Het gehele gebouw wordt verwarmd/gekoeld middels vloerverwarmingsslangen.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten