Nieuwbouw brede school Máximaal

Home / / Nieuwbouw brede school Máximaal

Projecten

DEELEN_MAXIMAAL_ROTTERDAM_MG_6352
DEELEN_MAXIMAAL_ROTTERDAM_MG_6361
DEELEN_MAXIMAAL_ROTTERDAM_MG_6366
DEELEN_MAXIMAAL_ROTTERDAM_MG_6372
DEELEN_MAXIMAAL_ROTTERDAM_MG_6382
DEELEN_MAXIMAAL_ROTTERDAM_MG_6389

In Rotterdam hebben wij het Kind-, Onderwijs- en Zorgcentrum Máximaal gebouwd. In dit gebouw zijn diverse onderwijs- en zorginstellingen gehuisvest, die samen werken aan de zorg en ontwikkeling van kinderen in een leer- en werkomgeving die speciaal op hen is afgestemd. Máximaal combineert reguliere kinderopvang en kinderopvang (0 tot 12 jaar) met onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren (4 tot 20 jaar), en met dagbesteding voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking (2 tot 18 jaar).

Dit bijzondere gebouw kenmerkt zich door de opvallende houten gevels, die met allerlei kleuren zorgen voor een interessant lijnenspel. Alle kleuren zijn met zorg afgestemd op de verschillende gebruikersgroepen. De gevels zijn door het personeel van ons bedrijf getimmerd. Door de ronde gebouwvormen en schuine lijnen in de gevels een hele uitdaging, die met groot succes tot een fraai resultaat hebben geleid. In de binnenwanden komen de ronde vormen ook veelvuldig terug, waardoor ook binnen in het pand een hoog niveau van aftimmerwerk is bereikt.

In het gebouw bevindt zich ook een sporthal, waarvan de wanden zijn bekleed met houten akoestische panelen. Verder is er op de eerste verdiepingsvloer een patio opgenomen die fungeert als speelplaats. Deze patio is voorzien van een speciaal rubberen vloerafwerking zodat de kinderen hier veilig kunnen spelen.

Voor de zeer moeilijk opvoedbare en lerende kinderen (ZMOLK) is een speciale afdeling in het pand gerealiseerd, die voldoet aan de zwaardere gebruikseisen die deze gebruikersgroep vraagt. Te denken valt aan robuuste wandafwerkingen, deuren en kozijnen en bijbehorende toegangsvoorzieningen.

De constructie van het pand bestaat uit een in het werk gestorte fundering op prefab palen, een staalconstructie met kanaalplaatvloeren en kalkzandsteen binnenspouwbladen.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten