Nieuwbouw Bonifaciussschool

Home / / Nieuwbouw Bonifaciussschool

Projecten

ALPHEN_MG_4910
ALPHEN_MG_7238
ALPHEN_MG_7240
ALPHEN_MG_7280
ALPHEN_MG_7259
ALPHEN_MG_7294
ALPHEN_MG_7257
ALPHEN_MG_7247

In de nabijheid van het historische centrum van Alphen aan den Rijn, is dit kenmerkende schoolgebouw gerealiseerd ten behoeve van de huisvesting van diverse gebruikers. De nieuwbouw huisvest onder andere: diverse sportverenigingen (Sportspectrum), buitenschoolse opvang (BSO), peuterspeelzaal (PSZ) en een basisschool (SKBA). Het project is op een zeer binnenstedelijke locatie gebouwd in een betaald parkeerzone, met aan de voorzijde de bestaande Bonifaciusschool als gemeentelijk monument en aan de achterzijde een afwateringskanaal. Door de uitstraling vormt de school de juiste schakel tussen het moderne gemeentehuis aan de rechterkant en de eeuwenoude Bonifaciuskerk met begraafplaats en kapel aan de linkerkant.
De architect heeft een multifunctioneel gebouw ontworpen, waarbij in het ontwerp veel rekening gehouden is met het gebruik van de verschillende gebruikers op verschillende tijdstippen. Centrale trappenhuizen, toegangscontrole en gesplitste sanitaire ruimten maken een gesplitst gebruik mogelijk. Het gebouw bevat een aantal architectonische hoogstandjes, waaronder de grote vide (omsloten met glas) midden in het gebouw, zinken gevels, gebogen stalen kozijnen, aan de binnenzijde kleurstelling per verdieping, tuinmuur om het schoolplein, etc.
De metselwerkgevels kenmerken zich door een mix van diverse kleuren stenen, die vermetselt zijn met antraciet specie en zijn niet gevoegd (doorgestreken). In het metselwerk is de projectnaam verwerkt. Aan de bovenzijde van de metselwerkwanden zijn natuursteen muurafdekkers en/of raamdorpelstenen aangebracht.
Er is een duurzame installatie aangelegd, waarbij de ruimte boven de plafonds als plenum fungeren. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht voor de opwekking van een deel van het eigen stroomverbruik.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten