13 woningen in Rhenen

Home / / 13 woningen in Rhenen

Projecten

Slideshow RHENEN_MG_3843
Slideshow RHENEN_MG_3846
Slideshow RHENEN_MG_3853
Slideshow RHENEN_MG_3861
Slideshow RHENEN_MG_3862
Slideshow RHENEN_MG_3867

In het centrum van Rhenen realiseerden wij 13 woningen. Voorheen was er een bedrijfspand op deze locatie gevestigd, maar vanwege het schitterende uitzicht vanaf de Grebbeberg op de Rijn, kwam de locatie snel in beeld als ontwikkellocatie. De complexe omgeving en het terrein met aanzienlijke niveauverschillen maakten van dit bouwproject een uitdaging. Om de verschillende hoogteverschillen te nivelleren, hebben we op diverse plaatsen tuinmuren en keerwanden gerealiseerd.

De woningen hebben een klassieke uitstraling. Dat zie je terug in het gevelmetselwerk, de hellende kap met keramische dakpannen, de aluminium goten en overstekken en de houten kozijnen. De eengezinswoningen hebben een verdieping en een zolder. Elke woning heeft een houten berging achter in de tuin.

De fundering is uitgevoerd als een betonfundering op de vaste grondslag met daarop een systeemvloer als begane grondvloer. Het dragende skelet is opgetrokken uit kalkzandsteen, geheel conform de eisen omtrent geluidsisolatie. De verdiepingsvloer en zoldervloer zijn uitgevoerd als breedplaatvloeren. Het hellende dak is gerealiseerd door het monteren van zelfdragende prefab dak elementen.

Na de ruwbouw is de gevelsluiting en afbouw van het werk in korte tijd voltooid. Dit was mogelijk omdat we ervoor kozen door veel onderdelen te prefabriceren en op de bouwplaats te monteren. Zoals de verdiepingshoge lichte scheidingswanden, prefab goten, prefab buitenbergingen,

De kopers konden in het begeleidingstraject eigen wensen doorgeven. Als opties zijn onder andere dakkapellen, woonkamer uitbouwen met een erker en uitbouw kopgevel aangeboden.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten