Hostel Neude Utrecht

Home / / Hostel Neude Utrecht

Projecten

1
2
3
4
5
7

In het hart van de stad Utrecht, aan de Neude, hebben wij het bestaande ABN AMRO kantoor getransformeerd naar een Stayokay hostel. Als gevolg van de centralisering van deze kantoren op nieuwe locaties, is alleen de begane grond door de bank in gebruik voor algemene bankzaken en pinservice.

De architect heeft een schitterend ontwerp vervaardigd van een nieuw hostel in een bestaand, niet alledaags vormgegeven gebouw. Het gebouw heeft een veelhoekige plattegrond zonder haakse hoeken, waarin de architect toch 60 kamers met 260 bedden heeft weten te ontwerpen. Daarbij zijn de bestaande constructies, gevels, daken en centrale trappenhuizen, vide en liften niet gewijzigd verplaatst of aangepast.

Aan de buitenzijde heeft het hostel zijn klassieke uitstraling behouden met slanke stalen ramen met betonnen kaders rond de kozijnen. Binnen heeft het gebouw een fris en nieuw industriële uitstraling gekregen.  Alle ruimten zijn opnieuw voorzien van een afwerking op de vloeren, wanden en plafonds. De bestaande vide is afgeschermd met een kunstwerk, wat tevens als valbeveiliging dienst doet.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten