Brede school Het Carillon

Home / / Brede school Het Carillon

Projecten

slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4647
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4666
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4683
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4686
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4696
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4699
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4708
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4722
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4729
slideshowNIEUWLEKKERLAND_MG_4738

Het voormalige gemeentehuis van Nieuw-Lekkerland hebben wij verbouwd tot de brede school ‘Het Carillon’. Er is een nieuwe gymzaal bijgebouwd en voor de basisschool zijn twee lokalen bijgebouwd. Het oude gemeentehuis wordt hierdoor optimaal hergebruikt.

Dit nieuwe verzamelgebouw huisvest onder andere een openbare basisschool, kinderdagopvang, muziekvereniging, sportverenigingen en een zorgcluster. Al met al voorzieningen voor alle inwoners, gebaseerd op onderwijs, ontwikkeling en gezondheidszorg.

Het hele gebouw kreeg een fraaie groene uitstraling door het nieuwe mossedum dak. Door dit groene dak vormt de brede school een schakel in de bestaande structuur. De centrale hal en de oude raadszaal zijn het hart geworden van de school. Dit middengebied is een fraaie lichte ruimte geworden doordat een deel van het dak is vervangen door glas. Daglicht komt zo, via deze centrale vide, tot in de kern van het gebouw.

Voor het interieur is gebruik gemaakt van frisse kleuren. Door het toepassen van de grote houten tribunetrap in het midden van de vide, krijgt het geheel een ruimtelijke uitstraling

Qua installatie is gekozen voor een luchtbehandelingssysteem in combinatie met vloerverwarming door het gehele pand. Zowel in de zomer als in de winter heerst binnen een aangenaam klimaat.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten