Nieuwbouw school De Achtbaan

Home / / Nieuwbouw school De Achtbaan

Projecten

slideshowIMG_3756onscherp
slideshowIMG_3736onscherp
slideshowIMG_3848kopie
slideshowIMG_3870pan_onscherp
slideshowIMG_3889kopie
slideshowIMG_3901kopie
slideshowIMG_3944onscherp
slideshowIMG_3767kopie

In Tiel realiseerden wij een nieuwe Brede school, genaamd ‘De Achtbaan’, als vervangende huisvesting voor de bestaande basisschool. De nieuwbouw is compleet door ons gerealiseerd, inclusief de complexe terreininrichting, vaste gebouwinrichting, stoffering, WTB-installaties, E-installaties en liftinstallatie.

Het nieuwe gebouw huisvest onder meer een basisschool, kinderdagverblijven (voor twee organisaties), peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang (ook voor twee organisaties) en een speellokaal met podium.

Het gebouw heeft een fraaie moderne uitstraling gekregen. Van oorsprong heeft het nieuwe gebouw een ‘vierkante footprint’, maar door de gevels iets te laten ‘knikken’ en het gebouw te voorzien van ronde hoeken, komt het heel anders en vriendelijker over en lijkt het gebouw wat ‘futuristisch’. Aan de voorgevel is een patio gesitueerd die de hoofdtoegang biedt tot het gebouw, evenals de vluchtweg vanaf de verdieping. Deze patio is volledig af te sluiten. Aan de dakrand van de voorgevel is een gigantische vrijdragende luifel aangebracht. Opgebouwd uit een verzinkte staalconstructie en bekleed met houten geveldelen. De gevels kenmerken zich door de toepassing van twee verschillende gevelmaterialen. Enerzijds de lichtkleurige baksteen gevels en anderzijds de WaxedWood lariks geveldelen. In de metselwerkbanden zijn aluminium puien opgenomen, voorzien van beglazing of gekleurde blinde colorbel panelen.

Voor het interieur is gebruik gemaakt van frisse kleuren. Door de vierkante opzet van het gebouw, ontstond een centraal middenkern, met daaromheen de lokalen, PSZ, BSO, etc.
Qua installatie is gekozen voor duurzame energiezuinige installatie. Er is een WTW unit voorzien en op het dak zijn zonnepanelen aangebracht voor een gedeeltelijke stroomopwekking.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten