Nieuwe Baarnse school

Home / / Nieuwe Baarnse school

Projecten

BAARN_MG_0567
BAARN_MG_0581
BAARN_MG_0587
BAARN_MG_9366
BAARN_MG_9267
BAARN_MG_9303
BAARN_MG_9337
BAARN_MG_0599
BAARN_MG_8136
BAARN_MG_9318

Ons bedrijf heeft een nieuwe basisschool in Baarn gerealiseerd. De Vereniging Nieuwe Baarnse School had behoefte aan een modern nieuw gebouw. Het ontwerp omvat een school voor maximaal 500 leerlingen (leeftijd van 2 tot en met 12 jaar) inclusief buitenschoolse opvang, peutervoorzieningen en sportvoorzieningen.
Deze nieuwe basisschool staat op het terrein van de oude Waldheim-mavo, aan de Vondellaan in Baarn. Het bestaande gebouw werd ingrijpend verbouwd en uitgebreid met een groot nieuwbouw gedeelte. De architectuur is eigentijds, met klassieke stijlkenmerken, passend in de omgeving. Met name aan de voorzijde heeft het gebouw een klassieke opbouw van ramen met in het midden de hoofdentree. Met boven de hoofdentree een prefab gevelelement met het logo van de school.
In het gebouw, dat grotendeels uit twee bouwlagen bestaat, is een sportzaal geïntegreerd. Deze bevind zich, samen met de kleedruimten, op kelderniveau. Op de begane grond bevindt zich, centraal, de aula met vide naar eerste verdieping en lichtstraten in de kap voor daglicht. Daar omheen zijn alle lokalen gesitueerd. In de dakopbouw bevindt zich een technische ruimte en een berging.
Rondom het gebouw is het terrein dusdanig ontworpen zodat er afzonderlijke speelplaatsen zijn voor peuterspeelzaal, onderbouw, middenbouw en bovenbouw.
De nieuwe school is op het gebied van duurzaamheid bijzonder. Het is in het primair onderwijs een van de eerste gebouwen met een zelfvoorzienend warmte- en koudeopslagsysteem in de bodem. Dit in combinatie met een hoge isolatiewaarde in de gevels, vloerverwarming en -koeling en een volledig gebalanceerd luchtbehandelingssysteem, maakt het tot een van de meest comfortabele en energetisch verantwoord primair onderwijsgebouw in Nederland.

> deel Deel op FacebookDeel op LinkedinDeel op Twitter
Gerelateerde projecten