head bouwdorp
bovenkant poster
onderkant poster
bouwdorp1
bouwdorp2

Bouwdorp01-05-2019 – VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Voor Bouwdorp dit jaar zijn we op zoek naar enthousiaste jongeren en ouderen.
Ben je ergens beschikbaar tussen donderdag 22 augustus t/m vrijdag 30 augustus en heb je zin om mee te helpen op Bouwdorp? Check dan onderstaande vacatures: Bouwteam, Technische Dienstteam, Activiteitenteam en Veiligheidsteam.

Bouwteam
Ben je 16 jaar of ouder? Kun je goed met kinderen overweg en ben je handig aangelegd? Wordt dan vrijwilliger in het Bouwteam. Je taak is o.a om er voor te zorgen dat de kinderen, op een verantwoorde en leuke manier, bezig zijn met het bouwen van hun hutten

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde vrijwilligers vacature, stuur een mail met daarin kort je motivatie en je persoonsgegevens naar:
AliesBouwdorp@outlook.com.
Dan neem ik contact met je op!
Ook voor vragen m.b.t. de vacatures kun je een berichtje sturen!01-05-2019 – De voorbereidingen zijn weer begonnen!23-04-2019 – U kunt uw kind alvast vertellen dat als ze bezig zijn met bouwen en ze hebben hulp nodig, voor wat dan ook, ze altijd een mevrouw of een meneer in een oranje T-shirt kunnen aanspreken.

Alle teams hebben hun eigen kleur T-shirt.
Oranje = Bouwteam
Geel = Activiteitenteam
Rood = Createam
Groen = Informatie
Cyclaam = Keukenteam
Grijs = Technische Dienst
Licht bruin = Autiteam
Leger groen = Beveiligingsteam23-04-2019 – Bouwdorp is open van 09.00 tot 16.00 uur.

Sommige ouders vragen zich af of de bouwdorp dagen niet te lang zijn voor 6 jarigen. Dat zou heel goed kunnen. Het ene kind is het andere niet en gaandeweg Bouwdorp worden alle kinderen moe met als hoogtepunt de woensdag. Bouwdorp is een heel andere bezigheid dan ze gewend zijn. De hele dag buiten en bezig.
Dat wil niet zeggen dat iedereen er om 09.00 moet zijn en pas om 16.00 uur naar huis mag. Een kind mag net zo laat komen en weggaan als het wil. Als een kind eerder naar huis wil, nemen we altijd eerst telefonisch contact op met de ouders/verzorgers om te horen of er iemand thuis is en of het kind alleen naar huis mag of dat het gehaald wordt. Ook als een kind naar de tandarts of wat dan ook moet kan dat tussendoor. Het is daarom erg belangrijk dat de dagkaarten goed en volledig worden ingevuld met alle gevraagde telefoonnummers.23-04-2019 – Bouwdorp opent zijn poorten weer in 2019. Op maandag 26 augustus gaat het Frank van Woerden Bouwdorp weer open aan de Groeneveldselaan. Vier dagen lang kunnen zo’n 900 kinderen van 6 t/m 12 jaar zich uitleven in het bouwen van hutten onder begeleiding van zo’n 100 vrijwilligers.

Het thema dit jaar is: “Fantasie dorp”.
Hoe zullen de kinderen dit zien, we laten ze er weer wat moois van maken.

Even geen zin om te bouwen? Knutselen, sport en spel, een filmpje kijken; het kan allemaal; uitrusten kan ook in de rusttent. Alle bouwwerken worden op de laatste dag beoordeeld door de burgemeester. Hij reikt de gouden, zilveren en bronzen uit aan de winnaars. Voor de grootste pechvogel is er de kromme spijker. Ook kinderen met autisme krijgen de mogelijkheid om deel te nemen, net als voorgaande jaren. In een afgestemde omgeving, kunnen deze kinderen meedoen met alle activiteiten. Voor deze kinderen begint en eindigt de dag op andere tijdstippen, zodat de grote drukte wordt vermeden. Er is veel structuur en voorspelbare en persoonlijke begeleiding. Deze kinderen moeten vooraf worden aangemeld, zodat voor voldoende begeleiding kan worden gezorgd. Dat kan via auti-groep-bouwdorp@hotmail.com
De begeleiders nemen dan contact op met de ouders.

Een week Bouwdorp kost €12,50.
LET OP: Bij de ingang van Bouwdorp worden GEEN toegangskaarten verkocht.